Ryuha

Al de technieken, vormen, tactieken, strategie en filosofie die we bestuderen en beoefenen zijn afkomstig van oude, klassieke krijgstradities of scholen (koryu). Zij zijn gedeeltelijk verwerkt in de verschillende fundamentele (kyu) en hogere (dan) graden die deel uitmaken van ninpo bugei, jujutsu, enz. Vroeger duurde het zeer lang vooraleer Grootmeester Tanemura toestemming gaf deze stijlen afzonderlijk te mogen leren. Men moest onder meer een hogere graad (zwarte gordel) behaald hebben en enkel de stijl die werd aangewezen kon worden bestudeerd.

Vroeger duurde het zeer lang vooraleer Grootmeester Tanemura toestemming gaf deze stijlen afzonderlijk te mogen leren. Men moest onder meer een hogere graad (zwarte gordel) behaald hebben en enkel de stijl die werd aangewezen kon worden bestudeerd. Meer info over deze stijlen, graden en titels van Grootmeester Tanemura kunnen gevonden worden op de website van onze Japanse organisaties.

Belangrijk om te begrijpen is dat sommige stijlen relatief weinig technieken en vormen bevatten en anderen dan weer aanzienlijk meer. Een aantal van deze stijlen zijn (zeer) nauw aan elkaar verwant, vandaar dat ze makkelijk naast en door elkaar kunnen worden geleerd. Sommige stijlen bevatten enkel technieken en vormen met 1 of meerdere wapens. Er zijn stijlen bij die zich hebben gespecialiseerd in korte afstanden en andere die bruikbaar zijn van op grotere afstand. De gemeenschappelijke basis van deze scholen wordt wekelijks getraind tijdens de gewone lessen zodat verdere studie en training van deze stijlen afzonderlijk vlotter kan verlopen.

Contact

tel: 0475/77.80.66

Copyright 2019 by GENBUKAN RYUSUI DOJO