Soke Shoto Tanemura.

Grootmeester Shoto Tanemura Sensei is geboren op 28 Augustus 1947 in het kleine stadje Matsubushi, wat gelegen is in de prefectuur Saitama zo'n 40 Km ten Noord-oosten van Tokyo. Zijn geboortenaam is Tsunehisa, maar veranderde deze later in zijn leven in Shoto, ¯wat ¯de wet van het zwaard betekent¯. Komende van een krijgers erfenis, zijn vader Sadatsune Tanemura, was het 17e familiehoofd van een samoerai traditie waarvan de wortels doorgaan tot het koninklijke als ook bloedverwantschap met de beroemde Daimyo van de Sasaki en de Takeda families.
Omdat Sadatsune een zeer traditionele vader was, introduceerde hij zijn zoon al op een jonge leeftijd tot de krijgskunsten . Sadatsune was een Kendo expert die een 5e dan bezat in het Onoha Itto Ryu. Hij bezat ook de 6e dan in het Jukenjutsu (Bayonet). Ook was hij in het bezit van verschillende graden in Jujutsu scholen. Door dit alles had zijn vader al een grote invloed op zijn zoon.

De jonge Shoto Tanemura kreeg vanaf zijn 9e jaar les van zijn vader en de oom van zijn vader Kakunosuke Yamazaki, welke een 8e dan in het Onoha Itto Ryu bezat. Tanemura kreeg bijna elke dag les in het Kenjutsu en het Jujutsu. De trainingen gebeurden altijd op een traditionele manier en hielden ook blootvoets buiten trainingen in, ongeacht het weer. Shoto zijn vaste trainingspartner de eerste 5 jaar was en man die 32 jaar ouder was dan hij. Hij werd regelmatig geslagen tot zelfs bewusteloos toe. Wanneer hij neer ging door knock out, kreeg hij een emmer met ijskoud water over zich heen, en was geacht om zijn trainingen onmiddellijk te hervatten.

Op de leeftijd van 15 ging hij naar de hoge school en begon er Shindo Muso Ryu Kenpo te studeren onder de befaamde meester Seishiro Saito. Het was tijdens deze periode dat zijn zoektocht naar ware martiale krijgskunsten vorm kreeg en begon open te bloeien. Op de leeftijd van 15 studeerde hij ook het asayama Ichiden Ryu Taijutsu samen met het Takagi Yoshin Ryu Jujutsu, Gikan Ryu Koppo Jutsu en vele andere.Zijn studie van de krijgskunsten was zo intensief dat hij op zijn 20e zijn eerste Menkyo Kaiden ontving in het Shinden Fudo Ryu en het Kukishin Ryu.. Dadelijk gevolgd door 9 andere scholen, inbegrepen de Chinese krijgskunsten

Wil je nog wat meer weten over Soke Shoto Tanemura, surf dan naar de Genbukan hoofdsite (www.genbukan.org)

Contact

tel: 0475/77.80.66

Copyright 2019 by GENBUKAN RYUSUI DOJO