Welkom

Welkom voor een bezoekje aan onze Ryusui-dojo site. Deze site staat volledig in het teken van de krijgskunsten die onderwezen worden door grootmeester Shoto Tanemura Sensei. Ter bewaring en verspreiding van de verschillende krijgskunsten heeft hij hiervoor 4 federaties opgericht. Voor het krijgskunst gedeelte (Bumon) zijn dit de Genbukan World Ninpo Bugei Federation (G.W.N.B.F), het Kokusai Jujutsu Renmei (K.J.J.R) en de Japan Kobudo/koryu bujutsu World Federation (J.K.W.F). Deze 3 federaties hebben tot doel het mogelijk te maken dat iedereen kan trainen in authentieke Japanse krijgskunsten. Voor het spirituele (Shumon) gedeelte is dit, Amatsu tatara World Federation (ATWF). Hier wordt er les gegeven in het spirituele aspect van de krijgskunst.

De drie belangrijkste onderdelen in de GWNBF zijn het Tai-jutsu (ongewapend), Bo-jutsu (diverse stokken), en het biken-jutsu (verschillende zwaardtechnieken). Later komen hier nog andere wapens bij zoals naginata (hellebaard), yari (speer), enz..
In het K.J.J.R komen verschillende authentieke jujutsu scholen aan bod zoals Hontai Takagi Yoshin Ryu, Asayama Ichiden Ryu, Daito Ryu, ...
De JKWF omvat een 24 tal Ryu-Ha waarin men zich kan bekwamen.

Naast het Ninpo en het jujutsu geeft Tanemura sensei ook onderricht in het Koryu Karate en in mindere maten in de Chinese krijgskunst.

Zoals je kan merken heeft onze club via haar grootmeester Shoto Tanemura sensei heel wat te bieden, en als dojo cho van Ryusui dojo wil ik samen met mijn leerlingen meewerken aan de verspreiding van al wat Shoto Tanemura Sensei ons te bieden heeft.

U bent op zoek naar net iets anders op de markt dan het klassieke judo, karate, jiu jitsu, enz... dan moet je beslist een keertje bij ons langs komen, zo kunnen we je nog wat meer uitleg geven, en kan je zelfs eens een keertje meedoen. Met het gamma aan krijgskunsten dat wij aanbieden kunnen we van jou een compleet martial artist maken.

Contact

tel: 0475/77.80.66

Copyright 2019 by GENBUKAN RYUSUI DOJO